Ontspannen met een lekker bad na een dag hard werken, of na ruzie met de kleintjes in huis, is een van die kleine pleziertjes in het leven die we niet moeten opgeven, maar door tijdgebrek en soms ruimtegebrek is het niet altijd mogelijk.

Als het probleem tijd is, is het enige advies om het beter te beheren om elke dag tijd te vinden om jezelf een beetje te verwennen. Wanneer het nadeel ruimte is, hoef je niet per se afscheid te nemen van het bad, er zijn bijna altijd oplossingen. Maar als je nog meer redenen nodig hebt om jezelf ervan te overtuigen dat het een essentieel element is in elke badkamer, dan wordt er in deze blog enkele redenen besproken waarom je jouw bad zeker moet houden.

De voordelen van een spa thuis

Een bad nemen is goed voor de bloedsomloop en bloeddruk, het helpt ook om stress te verlichten, helpt je beter te slapen en geeft je een mooie huid. Maar als je kiest voor een bubbelbad, worden die voordelen vermenigvuldigd.

Als je er al een hebt, perfect, ik weet zeker dat je het niet wilt opgeven. Maar als jouw bad een conventioneel bad is, kun je het altijd vervangen, er zijn modellen met hydro-massage die niet veel meer ruimte innemen.

Een hoek om alles te vergeten

Wie houdt er niet van om thuis een hoekje te hebben om los te koppelen. Voor sommigen kan het een leesruimte zijn, voor anderen een bioscoopzaal of een ruimte waar je gewoon buiten kunt zijn. Met een ligbad is het heel eenvoudig om die hoek te creëren die ons uitnodigt om te ontspannen.

Met slechts een paar planten, een paar vazen ​​met bamboe, wat geurkaarsen of een schaal met witte stenen, heb je die zen-hoek gecreëerd die je soms zo hard nodig hebt.

Een stijlvolle badkamer

Als er één ding is dat badkuipen hebben, dan is het wel dat ze in staat zijn om elegante en stijlvolle sferen te creëren. En dat betekent niet dat we het over klassieke badkamers hebben. Tegenwoordig kun je echt aantrekkelijke ontwerpen vinden in zeer verfijnde lijnen.

In die zin zijn vrijstaande badkuipen met badkraan ideaal. Het maakt niet uit of hun lijnen doen denken aan vervlogen tijden of dat ze ronde, ovale of rechthoekige vormen hebben. Ze worden niet alleen een blikvanger, ze geven ook karakter aan de badkamer.

Een plek voor de kleintjes om te spelen

Als er kleine kinderen in huis zijn, is een bad een must. Er wordt echter vaak besloten om deze te vervangen door een douche als ze ouder zijn. We mogen echter niet vergeten dat de badkuip een geweldige speelruimte is waar ze van kunnen genieten, zelfs als ze “ouder” zijn. Bovendien hebben ze soms ook behoefte aan ontspanning, dus waarom zouden ze er niet net zo van genieten als de volwassenen.

Kleine ruimtes

Ben je van plan om je badkamer te verbouwen en is deze niet heel groot, dan hoef je geen afscheid te nemen van het ligbad. Er zijn altijd oplossingen waarmee u de ruimte optimaal kunt benutten. Hoek- of asymmetrische badkuipen nemen veel minder ruimte in beslag dan vrijstaande baden en bieden hetzelfde gevoel van elegantie.

Alleen als de badkamer erg klein is, is het raadzaam om het bad te vervangen door een douche. Maar voordat je een beslissing neemt, is het advies om heel goed te meten en er rekening mee te houden dat een badkuip niet per se enorm hoeft te zijn om ervan te kunnen genieten.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *