Behang is weer helemaal terug van weggeweest. Lange tijd werden wanden vooral glad gestuukt met hier en daar een likje verf. Tegenwoordig is de keuze in behang eindeloos en wordt niet alleen de woonkamer, hal of slaapkamer, maar zelfs de keuken of badkamer behangen. Je creëert op een makkelijke manier een compleet andere sfeer. Daarnaast zorgt behang door het zachter materiaal voor een fijne akoestiek in je woning. Livaun geeft interieuradvies in Putten en kan goed helpen bij het kiezen van het juiste bang.

De ruimte en plek

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welke ruimte(s) je wilt gaan behangen. Een keuken of badkamer behangen kan alleen met vochtbestendig behang, let daar dus goed op!

Kijk vervolgens waar je het behang wilt plaatsen. De plek heeft invloed op de beleving in de ruimte. Wil je het accent op één muur leggen en de rest wat rustiger houden? Kies je voor een behang met een fijne structuur zoals linnen, bamboe of organisch in combinatie met een mooie print. Je kunt natuurlijk ook gaan voor schilderwerk in combinatie met een mooi behang of zelfs je plafond behangen! Een patroon komt het best tot zijn recht op een wand zonder ramen. Zo voorkom je een onrustige sfeer.

Behang kiezen: effen of print

Wil je behangen op een lange wand, kies dan voor een effen behang zonder, of juist met een grote print. Een behang met een kleine print komt op een lange wand te vaak terug en komt daardoor niet tot zijn recht. Plaats een kleine print dus op een korte wand.

Het is supermooi verschillende soorten behang te combineren. Het geeft een warm gevoel en zorgt voor veel sfeer. Belangrijk is wel dat je drukke prints afwisselt met rustig behang en dat kleurtonen overeenkomen. Het makkelijkste is om te kiezen voor behang van hetzelfde merk. Binnen collecties komen kleuren overeen waardoor je zeker weet dat de behangetjes mooi bij elkaar passen.

Ondergrond voor behang

Wanneer je gaat behangen is het belangrijk dat de ondergrond glad is. De kleinste oneffenheden zijn namelijk zichtbaar door het behang heen. Een goed resultaat valt of staat dus met de ondergrond. De voorbereiding neemt dus al snel de helft van de tijd in beslag. Verdiep je dus goed in jouw type muur en onderneem de stappen die nodig zijn om jouw muur behangklaar te maken.

Voor meer informatie neem contact op met Livaun.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *