Je zit in weinig huizen nog maar gasstellen, want inductie is een stuk beter voor het milieu en bespaart je daarnaast kosten en moeite. Inductiekookplaten zijn makkelijk schoon te houden, makkelijk te bedienen en een stuk duurzamer dan gas. Het overstappen naar inductie wordt dus in veel huishoudens gedaan de afgelopen jaren. Wil jij ook overstappen naar inductie en ben je benieuwd naar de daarbij horende kosten? Lees dan hieronder meer informatie over de inductiekookplaat aansluiten kosten.  De kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren, maar stijgen gelukkig nooit de pan uit.

Afhankelijk van meerdere factoren

Als je een inductie kookplaat laat installeren, dan zijn de kosten hiervan afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste betaal je natuurlijk voor de nieuwe inductiekookplaat. Deze zijn vaak niet zo duur, maar de installatie daarvan is waar de kosten bij komen kijken. Hiervoor moeten namelijk een paar dingen gebeuren.

De aansluiting

Ten eerste moet de inductiekookplaat goed worden aangesloten. Afhankelijk van het vermogen van de inductieplaat, is een bepaalde aansluiting nodig. Hoe hoger het vermogen, hoe meer de aansluiting zal kosten. Onder de 3680 watt zit je goed met een normale stekker, maar daarboven heb je een andere stekker zoals een perilex stekker nodig of zelfs een nieuwe meterkast of aanpassing van de meterkast die je al hebt. Op basis van welke aansluiting je nodig hebt, zullen de kosten verschillen. Er zijn ook bedrijven die deze prijs al verwerken in de prijs voor de inductiekookplaat.

Het keukenblad

Ten tweede moet het keukenblad soms ook worden aangepast om de inductiekookplaat goed te kunnen plaatsen. Zo moet soms het blad worden bijgesneden of zelfs weggesneden. Hier komen ook weer kosten bij kijken. Gelukkig vallen deze kosten vaak mee en is je keukenblad zo aangepast. Ook deze kosten worden bij sommige bedrijven al meegerekend in de prijs voor de inductiekookplaat.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *