Je bent bezig met de inrichting van je woonkamer. Je hebt al een prachtige bank gevonden, een stijlvolle salontafel, maar nu ben je nog op zoek naar een open kast om het plaatje helemaal af te maken. Een open kast biedt veel mogelijkheden. Je kan er mooie kunstobjecten in tentoonstellen of een aantal interessante boeken. Ook kan je er je favoriete foto’s in kwijt. Of wat dacht je van een leuke hangplant? Een goede open kast combineert een aantal van deze functies en is echt een eyecatcher in je woonkamer.

Ga je voor symmetrie?

Open kasten zijn er in diverse soorten en maten. Je hebt het standaard model met een aantal gelijke vakjes. Daarnaast zijn er wat spannendere modellen met een asymmetrisch uiterlijk of met vakken van verschillende groottes. Het voordeel van een asymmetrische open kast is de speelse aanblik. Door gebruik te maken van verschillende hoogtes wordt je aandacht steeds op een ander punt in de kast gevestigd. Je kan op ieder plankje iets anders kwijt en creëert zo een unieke sfeer. Zet bijvoorbeeld een paar planten tussen je boeken. Ook een mooie klok of een erfstuk van je oma doet het goed.

Kies het materiaal dat bij jou past

Het materiaal waarvan de open kast is gemaakt is ook bepalend voor de sfeer waar je voor gaat. Kies je voor hout of kunststof? Wat dacht je van een metalen open kast met robuuste planken? Sommige kasten zijn speciaal ontworpen voor boeken en wat zwaarder. Andere open kasten zijn meer geschikt voor het uitstallen van mooie objecten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Emob. Deze online winkel heeft een enorm assortiment aan open kasten.

Doe eens een stapje terug

Als je een woonkamer inricht moet je soms letterlijk een stapje terug doen. Je krijgt dan weer overzicht op het totaalplaatje van je kamer. Alles in de kamer moet met elkaar in harmonie zijn. Er mag best wat verschil zijn in kleur en materiaal, maar de diverse meubels en voorwerpen moeten wel bij elkaar passen. Een goede open kast maakt een kamer echt af. Je kan er soms ook je televisie in kwijt. Dit maakt de tv ook wat minder overheersend in je kamer. Verder kan je er het speelgoed van je kinderen in opbergen als je kiest voor een open kast met een aantal dichte vakken. Er zijn dus genoeg zaken om over na te denken bij de aankoop van een mooie open kast.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *