Bij het ontwerpen van een badkamer zijn er ontelbare manieren om creatief te zijn en bijzondere elementen toe te voegen. Of je nu een volledige renovatie overweegt of enkel wat inspiratie zoekt om je bestaande badkamer wat op te frissen, we hebben enkele inspirerende badkamertrends verzameld die je zeker niet mag missen!

PVC vloeren

Een PVC vloer in de badkamer is een populaire optie vanwege zijn duurzaamheid, mate van waterbestendigheid en relatief eenvoudige installatie. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waaronder beton- en houtlook. Er zijn ook antislipvloeren, waardoor ze een veilige keuze zijn voor de badkamer. Bovendien zijn PVC vloeren vaak goedkoper dan natuurlijke materialen zoals hout of steen, waardoor het een budgetvriendelijke optie is voor de badkamer

Groene accenten en planten

Een van de meest populaire trends van dit moment is het toevoegen van groene accenten en planten. Dit kan variëren van een paar kleine planten tot een volledige groene muur. Planten brengen niet alleen kleur en textuur naar de ruimte, maar ze helpen ook bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en het creëren van een ontspannen sfeer. Probeer het eens uit, het is echt prachtig!

Houten accenten

Een andere trend die we steeds vaker zien, is het gebruik van houten accenten in de badkamer. Dit kan variëren van een houten plank als badkamermeubel tot een houten wastafel. Hout voegt warmte en textuur toe aan de badkamer en kan zorgen voor een rustieke, maar ook een spa-achtige uitstraling

Kleurrijke accentmuur

Een andere manier om de badkamer op te frissen, is door een kleurrijke accentmuur toe te voegen. Dit kan een effen kleur zijn of een patroon dat past bij de rest van de inrichting. Het toevoegen van een accentmuur kan een saaie badkamer direct nieuw leven inblazen. Een accentmuur in een heldere turquoise tint bijvoorbeeld kan een saaie badkamer transformeren in een levendige en energieke ruimte.

Spiegels in verschillende vormen en maten

Een nieuwe trend voor badkamers zijn spiegels in verschillende vormen en groottes. Ronde, ovale of onregelmatig gevormde spiegels maken de badkamer interessanter om naar te kijken. En ze kunnen er ook voor zorgen dat de badkamer groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Of je nu kleine aanpassingen wilt doen of een hele renovatie wilt uitvoeren, deze badkamertrends geven je genoeg ideeën om je creativiteit de vrije loop te laten en de badkamer van je dromen te maken!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *