Er zijn maar weinig producten in een interieur waarbij het comfort net zo belangrijk is als de decoratieve waarde. Tapijt is zo’n product. Natuurlijk is het van belang welke kleur het heeft en of het past bij de rest van de inrichting. Maar bij tapijt spelen ook aspecten als isolatie en de wijze waarop het aanvoelt een grote rol. De reden waarom in veel slaapkamers vaak voor tapijt wordt gekozen is, dat je dan op een koude ochtend vanuit je warme bed op de comfortabele zachte warme vloerbedekking kunt stappen.

Geluidsoverlast

Een andere goede reden om voor tapijt als vloerbedekking te kiezen is de isolatie tegen geluidsoverlast. Geluiden van spelende kinderen of het lopen met schoenen met harde hakken kan op een harde vloerbedekking gemakkelijk op een andere verdieping doorklinken. Dat is vervelend voor degenen die op die verdieping wonen. Omgekeerd houdt tapijt ook veel geluiden tegen die van buiten komen. De geluidsisolatie van tapijt werkt dus twee kanten op. Je kunt het effect van geluidsdemping nog versterken door onder de vloerbedekking een dik ondertapijt te leggen, bijvoorbeeld van rubber. Zo’n dikke vloer voorkomt ook dat het in je woning gaat galmen.

Veilig en warm

Als je kleine kinderen hebt of wanneer je zelf al op leeftijd bent is tapijt ook een ideale oplossing. Op tapijt kun je veel minder gemakkelijk uitglijden en vallen dan op andere soorten vloerbedekking. Mocht het toch een keer misgaan dan zijn de gevolgen van een val minder ernstig. Want tapijt is zacht en breekt de val. De kans op lichamelijke blessures is dus minder groot. Voor het binnenklimaat is tapijt ook een aanwinst. Want kou zal niet zo snel uit de vloer optrekken. De warmte in de ruimte wordt door het tapijt geabsorbeerd en vastgehouden. Daarnaast heeft tapijt gewoon een warme uitstraling.

Veel keuze

Wie tapijt als vloerbedekking kiest heeft veel keuze in materialen, de hoogte van de pool en de kleuren. Daardoor is het niet moeilijk om een tapijt te vinden dat past bij je inrichting. Veel van de grondstoffen waar tapijt van wordt gemaakt zijn natuurlijk. Dat past helemaal in de trend om duurzame producten te gebruiken, die niet schadelijk zijn voor het milieu. Waarschijnlijk is dat de reden waarom vaak wordt gekozen voor sisal tapijten, die een echte revival meemaken. Maar ook met de vezels die uit Eucalyptusbomen komen worden prachtige tapijten gemaakt

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *