Het merk KitchenAid heeft een trouwe aanhang onder professionele koks, thuiskoks en fijnproevers. Het bedrijf werd in het begin van de 20e eeuw opgericht door uitvinder Herbert Johnson, maar het merk kwam pas van de grond toen de producten in de jaren 1920 in het beroemde warenhuis Selfridges in Londen werden verkocht. Het beroemdste product van het bedrijf is de standmixer, die een onmisbaar element in de keuken werd zodra hij in 1919 werd uitgebracht. Sindsdien heeft KitchenAid zijn assortiment uitgebreid met blenders, keukenmachines en andere kleine apparaten voor de keuken. Het heeft zich ook vertakt in high-end kook- en bakgerei dat schoonheid en functie combineert.

De soorten KitchenAid keukenmachines

Naast deze basisproducten voor de keuken biedt KitchenAid ook high-end mixers aan die zijn ontworpen voor commerciële keukens en worden gebruikt door chef-koks van wereldklasse in restaurants zoals Jean Georges in New York City. De prijs van dit type mixer varieert van €3.000 tot €10.000. KitchenAid biedt ook kleine apparaten zoals staande mixers die ontworpen zijn voor thuisgebruik; sommige hiervan kunnen voor minder dan €100 worden gekocht. De prijs van KitchenAid-producten varieert naargelang het type toestel en of je online of in een winkel winkelt.

De voordelen van KitchenAid keukenmachines

KitchenAid biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere merken keukenmachines, waarvan een van de belangrijkste hun unieke, gepatenteerde 5-kwart mengkommen zijn. Deze kom is extra diep gemaakt om spatten te voorkomen en heeft een ergonomische handgreep aan de zijkant om het je gemakkelijker te maken jouw hand dicht bij de kom te houden zonder erin te hoeven reiken. Het stelt je ook in staat ingrediënten te blijven kloppen, zelfs wanneer er veel overtollig materiaal in de hoeken vastzit.

Sommige mensen houden echt van de glazen kommen van KitchenAid. Je kunt er gemakkelijk in kijken en ze zijn niet reactief. Bovendien hebben ze een rubberen ring rond de bodem, zodat ze niet over het aanrecht glijden. Sommige mensen gebruiken ze als serveerkommen omdat ze aantrekkelijk zijn en gemakkelijk schoon te maken.

Een ander voordeel van een Kitchenaid keukenmachine ten opzichte van andere merken is hun naadloze roestvrijstalen kommen. Deze kommen hebben geen naden of verbindingen zodat het kloppen van ingrediënten veel gemakkelijker wordt, vooral bij vloeibare mengsels die kleverig zijn en een opeenhoping van residu kunnen veroorzaken als ze aan de kom blijven kleven en dit kan de consistentie van jouw voedsel ruïneren. De garde zelf heeft ook een superieur ontwerp dat het gemakkelijker maakt om ingrediënten snel te versnipperen, zoals bij het maken van aardappelpuree of cakebeslag. Deze voordelen maken de KitchenAid keukenmachine misschien wel de beste keukenmachine.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *