Hoe zorg je ervoor dat je jouw houten jacuzzi zo lang mogelijk mooi houdt? Hoewel je niet veel tijd kwijt bent aan het onderhoud is het wel goed om te weten wat je moet doen om de levensduur van je jacuzzi nog meer te verlengen. Hier lees je alles over de onderhoud van je jacuzzi en ontdek je hoe je jouw nieuwe aanwinst in topvorm houdt.

Hoe onderhoud je een jacuzzi?

Het belangrijkste bij een jacuzzi is de kwaliteit van het water. Je moet zowel het chloor als het zuurgehalte goed in de gaten houden: dit kun je altijd met speciale testen regelen. Deze testen kun je gemakkelijk online kopen. Er zijn jacuzzi’s met verschillende reinigingssystemen. Het is slim om te weten wat je hier precies aan moet doen: het bedieningspaneel geeft aan wanneer het tijd is voor een vervanging. Vergeet ook het reinigen van de jacuzzi cover niet, vooral als deze in de buurt ligt van bomen. Uitwerpselen van vogels bevatten ammoniak en kunnen zich inbijten op de cover.  De isolatie van de jacuzzi is ook belangrijk: hiermee bespaar je niet alleen op energiekosten, maar ben je er ook zeker van dat jouw jacuzzi langer meegaat.

De filters van je jacuzzi reinigen

Natuurlijk moet je ook de filters schoonmaken. Het is belangrijk om de filters eens in de twee weken schoon te maken. Haal de filter uit je jacuzzi en spoel ze af met water. Je kunt hiervoor ook een speciale reinigingsspray gebruiken.

Goed onderhoud aan een zwembad is belangrijk en dat geldt ook voor jouw jacuzzi. Bij goed onderhoud ga je profiteren van een langere levensduur en een goede waterkwaliteit. Dit is weer waardevol voor jouw gezondheid en je huid. Je kunt volop gaan genieten van een goed onderhouden jacuzzi!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *